Tips tegen koude voeten

Tips tegen koude voeten

Tips tegen koude voeten. Gelukkig zijn koude voeten niet gevaarlijk, maar alleen lastig. Er zijn genoeg tips tegen koude voeten:

  • Meer bewegen helpt de bloedcirculatie op gang en vergroot de kans op warme voeten. Voor wie niet wil of kan bewegen, helpt het om je lichaam beter te isoleren en warmte vast te houden. Dikke wollen sokken zijn hier een goed voorbeeld van, maar ook goede schoenen voorkomen dat je koude voeten krijgt. Loszittende kleding in meerdere lagen isoleert beter dan één enkel dik kledingsstuk.
  • Heb je al koude voeten en wil je er zo snel mogelijk vanaf, dan helpt een voetmassage.
  • Ook wisselbaden (van koud naar warm en andersom) stimuleren de bloedsomloop.

Ik heb altijd koude voeten

Koude voeten ontstaan dus door een slechte doorbloeding en dat kan vele oorzaken hebben; van hart tot lever, van zenuwen tot bloedvaten, van hormonen tot mineralen, van roken tot overgewicht, van bloedarmoede tot schildklier en van beknelling tot beschadiging. Er is dan ook niet één oplossing voor koude voeten.

Geitenwollen sokken

Een goede oplossing is het dragen van warme wollen sokken. Deze dikke, warme en grijs-gemêleerde geiten wollen sokken zijn handgebreid van een hoge kwaliteit echte sokkenwol. De sokken zitten lekker comfortabel. Ze houden je voeten heerlijk warm tijdens de koude wintermaanden. Je kunt geitenwollen sokken online kopen.

Koude voeten bij vrouwen

Veel vrouwen zoeken zodra de temperatuur onder de twintig graden Celsius duikt meteen hun toevlucht in wollen sokken en behaaglijke sloffen. Mannen hebben minder vaak last van koude voeten. Een andere vetverdeling en hormoonspiegel zorgen voor dit verschil.

Koude voeten in bed

Je lichaamstemperatuur is niet constant, deze fluctueert gedurende de dag met ongeveer één graad Celsius. Als het donker wordt maakt je lichaam het hormoon melatonine aan. Dankzij dit stofje gaat je lichaamstemperatuur naar beneden, zodat je lijf weet dat het moet gaan rusten. Zowel bij mannen als bij vrouwen daalt ’s nachts de lichaamstemperatuur. Bij vrouwen verloopt dat proces een stuk sneller, waardoor ze eerder hun minimumtemperatuur bereiken.

Bovendien zijn vrouwen gevoeliger voor temperatuurverschillen. Vrouwen merken een temperatuurverschil al bij 0,2 graden Celsius, terwijl mannen pas bij 0,4 graden reageren. Dat verklaart mogelijk waarom vrouwen vaker met koude voeten in bed liggen dan mannen.